Avertizare NASA: Acest Craciun ar putea fi ultimul pentru omenire

Oamenii de stiinta de la NASA au raportat ca aproape de Pamant se afla un asteroid urias intr-o coliziune cu suprafata planetei, care poate provoca cutremure puternice si eruptii vulcanice, cu consecinte imprevizibile.
Avertizare NASA: Acest Craciun ar putea fi ultimul pentru omenire

Ei sugereaza ca asteroidul ar putea lovi Pamantul inainte de Craciun – 25 decembrie. Astronomii din Puerto Rico au monitorizat miscarea corpului ceresc.

publicitate

Versiunea originala a fost facuta publica la inceputul lunii decembrie si se pare ca un obiect foarte mare va ajunge mai aproape de Pamant, pe data de 23 decembrie.

Asteroidul are un diametru de doi kilometri, este format din roca solida si este in lista de 17 corpuri ceresti cele mai periculoase, care pot dobori Pamantul. De asemenea estimarile indica faptul ca asteroidul va trece cu aproximativ 10 milioane de kilometri de planeta noastra, asadar planeta noastra fiind sub amenintarea cutremurelor.

Astrofizicianul rus Vladimir Lipunov cu toate acestea, incearca sa ne linisteasca. El crede ca piatra cereasca va cadea dupa Craciun. Oamenii de stiinta spun ca asteroidul a fost descoperit in urma cu 15 ani, orbita sa este bine cunoscuta si este menținuta o monitorizare constanta a progresului sau.

Lipunov explica faptul ca satelitul va zbura la o distanta de 1,5 milioane de kilometri de Pamant, dar masa sa nu este atat de mare incat sa provoace unele fenomene catastrofale ale planetei noastre.

Omul de stiinta asigura ca in urmatoarele decenii, corpul ceresc de aceasta dimensiune nu ameninta Terra. Potrivit lui, asteroizii foarte periculosi sunt cei cu un diametru de cateva zeci sau sute de metri. Ei sunt prea multi si este foarte dificil de a fi detectati si interceptati, explica astrofizicianul.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , ,