Cum iti alegi nuanta potrivita de ruj

Alegerea nuantei potrivita de ruj este dificila, daca vrem sa aratam bine si sa fim in pas cu noile tendinte.
Cum iti alegi nuanta potrivita de ruj

Faptul ca iti place o anumita nuanta de ruj si preferi sa o porti mai tot timpul, nu este mereu cel mai bun lucru pentru machiajul tau, pentru ca se pot crea niste constraste neplacute sau iti poti accentua tenul foarte alb cu un ruj intr-o nuanta mult prea deschisa.

publicitate

Secretul alegerii rujului corect este raportul dintre nuanta acestuia si tenul fiecareia dintre femei. La randu-i, tenul poate fi deschis, inchis sau neutru, asa incat nu oricarei persoane i se poate potrivi exact aceeasi nuanta.
Daca ai pielea deschisa, intr-o nuanta rece, cu vene care se vad foarte inchise, poti alege un ruj de culoare portocalie, care sa iti lumineze fata si sa-ti deschida intreaga alura. Se va crea un contrast cald, placut.

Femeile cu pielea deschisa, dar intr-o nuanta medie, va puteti bucura de frumusetea unui ruj in tonuri de mov, de la cele mai inchise, pana la cele mai deschise. Movul este misterios, diafan, mai ales daca il combinati cu un machiaj deschis, luminos, in culori indraznete, dar fara execese.

In cazul unei pieli deschise, in nuante calde, trebuie sa o accentuati si sa o evidentiati cu ajutorul unui ruj la fel de deschis, vioi, cum ar fi culoarea zmeurii proaspete, adica acel rosu pal, rozaliu. Este o nuanta foarte potrivita pentru vara sau pentru ocaziile in care doriti sa va laudati cu buze seducatoare.

Exista si femei care au o frumoasa piele maslinie, in tonuri reci, pot opta pentru rujuri in nuante de coral. Daca ar folosi rosul, contrastul ar fi prea puternic si nu ar crea o infatisare placuta. In schimb, coralul este o nuanta care balanseaza diferentele si nu este strident, in raport cu tenul.

Pentru femeile cu ten masliniu neutru va fi mai dificil, pentru ca pot fi tentate sa aleaga rujuri ori prea deschise, ori prea inchise. Este cel mai bine sa utilizeze rujuri care combina nuanta prunei cu rosul mai inchis, catre burgundy.

Roz foarte deschis sau roz aprins, ciclam, se potriveste femeilor care au tenul masliniu, in nuante calde. Este foarte luminos, invioreaza orice machiaj si aduce un plus de prospetime chipului. De asemenea, este tineresc si sarmant.

Femeile cu pielea inchisa pot purta aproape orice, cu conditia sa pastreze proportii inverse. Adica, pentru un ten inchis, merg rujurile deschise sau glosurile abia vizibile, iar pentru acel gen de piele inchisa, dar calda, merg cele mai inchise, mai puternice.

loading...
loading...
Citeste despre: , , ,