Premierul Ciolos a facut MARELE ANUNT! Toti romanii asteptau asta

Premierul Dacian Ciolos i-a prezentat, luni, presedintelui federal german, Joachim Gauck, oportunitatile pe care le ofera in prezent Romania pentru investitorii straini in cadrul unei intrevederi pe care cei doi inalti oficiali au avut-o la Palatul Victoria, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.
Premierul Ciolos a facut MARELE ANUNT! Toti romanii asteptau asta

Sursa citata precizeaza ca prim-ministrul roman a informat despre intentia de a efectua in septembrie o vizita in landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg si Westfalia si Renania de Nord, pentru extinderea cooperarii economice bilaterale.

publicitate

„Discutiile au reliefat si rolul deosebit de important pe care minoritatea germana din Romania, romanii si etnicii germani originari din Romania si stabiliti in Germania il au in crearea de punti de legatura la nivel social, cultural, economic si politic”, informeaza Guvernul.

Totodata, in cadrul intrevederii, se arata in comunicat, cei doi inalti demnitari au abordat cateva dintre principalele provocari interne si externe cu care se confrunta Uniunea Europeana.

„Romania si Germania vor avea un dialog intensificat, pentru valorificarea constructiei europene, punand in centrul acestuia dorintele cetatenilor lor”, potrivit aceluiasi comunicat.

Premierul roman si presedintele german au avut si un schimb de opinii pe tema continuarii eforturilor de intelegere si asumare a trecutului comunist in tara noastra, scrie bzi.ro.

„Presedintele federal Gauck a oferit experienta sa personala in acest domeniu. Premierul roman i-a multumit presedintelui german pentru vizita in Romania, apreciind totodata rolul presedintelui Gauck in promovarea valorilor democratiei si libertatilor cetatenesti”, mai precizeaza Guvernul. Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, se afla de luni in vizita de stat in Romania.

loading...
Citeste despre: , , , , , , , ,