Toata lumea o bea dimineta pe stomacul gol. Din cauza asta te imbolnavesti de…

Ati putea crede ca este o idee buna ca primul lucru pe care sa il facem de dimineata este sa bem cafea. Dar, s-ar putea fiti surprinsi sa aflati ca consumul excesiv de cafea – mai ales pe stomacul gol – este o idee groaznica.
Toata lumea o bea dimineta pe stomacul gol. Din cauza asta te imbolnavesti de...

De ce? Sa ne uitam la cateva motive care te imbolnavesc la propriu:

publicitate

Acid gastric
In stomacul nostru se gaseste acid clorhidric la nivelul corect, acesta ajutand organismul sa digere alimentele eficient. Atunci cand stomacul este gol, acest acid nu are cu ce sa lucreze si o ceasca de cafea pe stomacul gol agraveaza problema prin adaugarea de mai mult acid din corpul dvs.

Acest lucru va duce la deteriorarea stomacului si a tractului digestiv si boli, cum ar fi arsurile la stomac, sindromul de intestin iritabil si ulcer gastric.

Anxietate
Cand bem dimineata cafea pe stomacul gol, se poate reduce capacitatea creierului de a procesa in mod corespunzator serotonina, aceasta fiind este un hormon al fericirii. In cazul in care creierul nu este capabil de a procesa acest hormon in mod corespunzator, provoaca anxietate si depresie.

O ceasca de cafea de dimineata reduce nivelurile de cortizol si creste adrenalina in organism. Acest lucru va crea un sentiment de nervozitate si slabiciune.

Deshidratarea
Consumul de cafea pe stomacul gol creste trecerea cantitatii de lichid in organism si poate duce la deshidratare.

Pierderea apetitului
Cafeaua are un efect asupra organismului – acesta este un motiv pentru care cafeaua este atat de eficienta in pierderea in greutate.

Dar, în timp ce cafeaua poate fi o modalitate foarte buna de a suprima pofta de mancare, la un moment dat, a doua zi, de dimineata veti relua acest obicei si astfel riscati sa va imbolnaviti.

Deci, cand ar trebui sa beti cafeaua?
Oamenii de stiinta au gasit momentul potrivit si s-a dovedit ca daca mancati un mic dejun sanatos va puteti bucura de cafea intre 10 dimineata si masa de pranz!

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , , ,