Veste de ultima ora pentru angajatii din Romania. Se dau 7.500 lei celor cu carte de munca

Românii care lucrează pe baza unui contract individual de muncă vor putea primi de la angajatori bonuri valorice de sanatate în limita a șase salarii de bază minime brute.
Veste de ultima ora pentru angajatii din Romania. Se dau 7.500 lei celor cu carte de munca

Aceste tichete ar putea fi folosite pentru tratamente și investigații menicale, ședințe de recuperare, dar și pentru medicamentele prescrise de medic. În prezent, aceste măsuri sunt încă la stadiul de propunere legislativă și urmează să fie dezbătute, în primă fază, de senatori.

publicitate

Mai precis, aceste tichete de sănătate ar putea fi acordate de angajatori salariaților încadrați cu contract de muncă îndividual. Cum salariul brut pe țară este în acest moment stabilit la 1.250 de lei lunar, rezultă că salariații vor putea primi tichete de sănătate în valoare de cel mult 7.500 lei pe an, scrie stirile.rol.ro.

“În prezent, în mod frecvent plafoanele acordate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) sunt epuizate în primele zile ale lunii, motiv pentru care pacientii sunt nevoiți să plătească din propriile buzunare serviciile medicale, teoretic asigurate de la bugetul national pentru asigurări de sănătate, Tichetele de sănătate ar veni în ajutorul celor care trebuie să beneficieze de anumite servicii medicale pe care CNAS nu le mai poate deconta”, scrie în expunerea de motive care însoţeşte documentul înregistrat pentru dezbatere la Senat.

loading...
Citeste despre: , , , , , , , ,