4 simptome pe care toti le neglijam. Ele iti arata ca rinichii tai nu functioneaza corect

Corpul uman este in stare excelenta, atunci când toate organele funcționează perfect. În cazul în care unul dintre organe nu funcționează corect, apar anumite probleme de sănătate. Aflați care sunt simptomele și semnele care indică leziuni ale rinichilor.
4 simptome pe care toti le neglijam. Ele iti arata ca rinichii tai nu functioneaza corect

Oboseala și umflare
În cazul în care simțiți slăbiciune și oboseală, acestea pot fi un semn al secreției reduse a hormonului eritropoietina, care ajuta la formarea celulelor rosii din sange care transporta oxigenul la celule. Scăderea numărului de celule roșii din sânge înseamnă reducerea transmiterii oxigenului la celule, iar acest lucru duce la o mai mare slăbiciune și oboseală. In cazul in care rinichii nu îndeplinesc în mod corespunzător funcția de filtre de sange, excesul de apă este colectat în organism și duce la umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor sau a feței.

publicitate

Erupții cutanate, prurit, greață și vărsături
Rinichii deteriorati nu mai filtrează sânge în mod corespunzător, astfel încât substanțele nocive se acumulează în sânge și acest lucru poate provoca mâncărimi, erupții cutanate, greață și vărsături.

Respirație urât mirositoare și gust metalic în gură
Ca urmare a unei boli de rinichi se poate ridica nivelul de uree în sânge, iar acest lucru duce de obicei la respirație urât mirositoare și un gust metalic în gură.

Dureri de spate sau talie
Anumite probleme renale pot provoca dureri de spate sau dureri in jurul taliei. Acest lucru adesea este asociat cu pietre la rinichi, dar ar putea fi un semn al bolii renale, care este ereditară și care provoacă chisturi sau pietre. Inflamația cronică a vezicii urinare provoaca durere cronica si disconfort.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , ,