Acest aliment popular este unul dintre cei mai mari cauzatori de cancer! Nu il mai manca!

Acest aliment atat de popular este consumat in exces in fiecare vara, insa multa lume nu stie ca acesta este unul dintre cei mai mari cauzatori de cancer.
Acest aliment popular este unul dintre cei mai mari cauzatori de cancer! Nu il mai manca!

Stim ca toata lumea manca fast-food, insa hot-dogul ascunde multe pericole pentru sanatate. Crenvurstii sunt alimentele nutritive goale procesate. Producerea lor are loc intr-o maniera extrem de robotizata, iar totul decurge intr-un ritm uimitor: 300.000 de hot dog pe ora.

publicitate

In mod traditional, hot-dogul este realizat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vita si de pui. Pe piata insa acestia sunt facuti din resturile animalelor: piei, picioare de animale si capete.

Aceste garnituri sunt fundamentate si amestecate intr-o pasta groasa. Pentru a le da un gust bun, se adauga o serie de aditivi, inclusiv cantitati excesive de sare, sirop de porumb, glutamat monosodic (MSG), nitrati si alte substanțe chimice.

Aromele variaza in functie de locul in care hot-dogul este vandut, deoarece oamenii din diferite regiuni au gusturi diferite. Aromele includ glutamat monosodic infamul (MSG) si carmin – un colorant din cochilii de coleoptere mici, fierte in amoniac sau carbonat de sodiu.

Hot-dogul poate cauza cancer
Nitratii si nitritii sunt urmatorii pe lista de aditivi problematice folosite in hot-dog. In prezenta de caldura mare, se combina cu amine in carnea procesata pentru a forma nitrozamine. Nitrozaminele au fost legate de cancer – in special de colon, vezica urinara, stomac si cancerul de pancreas.

In conformitate cu Institutul American pentru Cancer Research, un hot dog pe zi creste riscul de cancer colorectal cu 21%. Carnea prelucrata, in general, s-a dovedit ca creste riscul de cancer pancreatic cu 67% intr-un studiu de la Universitatea din Hawaii.

Hot-dogul poate contine obiecte straine
Uneori, obiecte straine sunt, de asemenea, gasite in mezelurile preferat. Viteza de productie permite contaminantilor sa patrunda in produsul final neobservat, astfel incat puteti avea unele surprize neplacute.

Cel mai bine este sa evitati carnea prelucrata. Daca mancati carne, asigurati-va ca provine de la animale crescute organic si hranite cu iarba. Si nu uitati sa mancati o multime de legume proaspete cu ea.

Va multumim ca v-ati facut timp sa cititi acest articol. Daca ati gasit utila aceasta informatie, va rugam sa o impartasiti cu prietenii si familia.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , ,