Cel mai bun mod de a verifica daca ouale sunt proaspete. Mai usor de atat nu se poate

Multi oameni consuma multe oua, iar pentru a va asigura ca mancati mereu sanatos, trebuie sa verificati daca ouale pe care le-ati cumparat sunt proaspete si pentru asta puteti face un test simplu.
Cel mai bun mod de a verifica daca ouale sunt proaspete. Mai usor de atat nu se poate

In cazul in care acestea sunt complet proaspete:
Atunci cand le puneti intr-un recipient cu apa, acestea se vor scufunda imediat la fund.

publicitate

In cazul in care este oul este vechi – 3 pana la 4 saptamani:
Atunci cand este pus intr-un recipient cu apa, acesta va incepe sa se ridice incet.

In cazul in care este oul vechi – 6 pana la 8 saptamani:
Atunci cand este pus intr-un recipient cu apa, acesta se va ridica imediat la suprafata. Cel mai bine este sa nu folositi aceste oua.

Aspectul cojii oului
Prospetimea sau alterarea oului se “citeste” de multe ori si in coaja lui. Oul proaspat are coaja mata, aspra, curata si nefisurata. Coaja oului vechi are un aspect lucios si este usor unsuroasa. Atunci cand incepe sa se altereze, oul prezinta pete, fisuri sau neregularitati.

Agitarea oului
Un alt test de depistare a prospetimii oului consta in agitarea lui. Luati un ou si incepeti sa il agitati, tinandu-l intre degetul mare si aratator.

Oul este proaspat atunci cand in interior nu se misca sau clatina continutul. Daca simtiti ca interiorul lui se loveste de-o parte si de alta a marginilor oului, inseamna ca in a patruns prea mult aer in ou si ca s-a invechit.

Aspectul galbenusului si albusului
Daca celelalte metode nu v-au convins, spargeti oul intr-un vas si analizati- continutul. La oul proaspat, galbenusul ramane prins de albus si este compact. La un ou vechi, se observa cu usurinta cum galbenusul se imprastie in farfurie si se desprinde singur de albus.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , , ,