De ce unii fumatori NU fac cancer si traiesc pana la varste inaintate? Iata ce ii protejeaza

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au trait pana la varste inaintate, desi au fumat toata viata, ar putea avea gene care ii protejeaza de cancer.
De ce unii fumatori NU fac cancer si traiesc pana la varste inaintate? Iata ce ii protejeaza

Fumatorii sunt constienti ca acest obicei are efecte devastatoare asupra sanatatii, si ca fumatul creste considerabil riscul de a muri mai devreme decat nefumatorii. Cu toate acestea, exista nenumarate cazuri in care persoanele care au fumat, o lunga perioada din viata, au avut vieti longevive.

publicitate

Conform unui studiu elaborat de catre cercetatorii americani de la „America Cancer Society”, 30% dintre decesele cauzate de cancer se datoreaza fumatului, informeaza Daily Mail. De asemenea, fumatul duce la imbatranire prematura si ucide jumatate dintre fumatori. 6 milioane de persoane mor anual din cauza acestui obicei, la nivel global, conform „World Health Organisation”, scrie Adevarul.

Intrucat nu toti fumatorii ajung la un deces prematur, cercetatorii de la UCLA, respectiv Morgan Levine impreuna cu echipa sa, au investigat care ar putea fi cauzele acestui fapt. Astfel s-a descoperit ca unii dintre fumatori, care aveau o varsta inaintata, aveau gene care ii protejau impotriva cancerului.

„Desi participanti isi intoxicau corpul cu tutun si cu celelalte substante nocive din tigara, corpul acestora era mult mai capabil sa neutralizeze efectele negative” a declarat Morgan Levin. Studiul a fost publicat in „The Journal of Gerontology, A Biological Sciences and Medical Sciences”.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , , , ,