Doliu in lumea artistica din Romania. “Am aflat cu tristete ca a trecut la cele vesnice. Dumnezeu sa o odineasca”

Una din surorile regretatului actor Toma Caragiu a murit, la vârsta de 88 de ani. Geta Caragiu era sora mai mică a marelui actor, care a plecat din această lume la cutremurul din 1977. Ea era profesoară și sculptoriță.
Doliu in lumea artistica din Romania. "Am aflat cu tristete ca a trecut la cele vesnice. Dumnezeu sa o odineasca"

Vestea tristă a decesului Getei Caragiu a fost aflată în urma unui comunicat de presă „Am aflat cu tristeţe că a trecut la cele veşnice, la vârsta de 88 de ani, Geta Caragiu, de sorginte aromână. Membrii Societăţii de Cultură Macedo-Române transmit condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!“, arată instituția.
Doliu in lumea artistica din Romania. "Am aflat cu tristete ca a trecut la cele vesnice. Dumnezeu sa o odineasca"

publicitate

Scukptorița s-a născut într-o familie de aromâni (Nico şi Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa. Familia s-a stabilit ulterior la Ploieşti. Fratele ei, Toma Caragiu, a avut un sfârşit tragic, și a murit la cutremurul din ’77. Geta mai avea o soră, Matilda Caragiu-Marioţeanu care a fost o respectată lingvistă, membră a Academiei Române, scrie cancan.ro.

Ea a fost profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția sculptură, unde i-a avut printre elevi pe Aurel Vlad, Ioniță Adrian, Ion Mândrescu, Gheorghe Zărnescu, Liviu Brezeanu, Gabriel Tăicuțu și alții.

loading...
loading...
Citeste despre: , , ,