Fa asta inainte de Inviere si cea mai mare dorinta ti se va implini. Ce sa faci in Sambata Mare ca sa ai parte de bine tot anul

Sâmbăta Mare este ultima zi din Postul Paștelui și ziua în care toți credicioșii așteaptă Învierea lui Iisus.
Fa asta inainte de Inviere si cea mai mare dorinta ti se va implini. Ce sa faci in Sambata Mare ca sa ai parte de bine tot anul

În Sfânta și Marea Sâmbătă se slujesc Vecernia și Sfânta Liturgie a Sfântului Vasile cel Mare, cu citiri din Psalmi și binecuvântările Învierii, care amintesc de coborârea Mântuitorului la iad, adică biruința asupra morții. Sâmbăta Mare este ziua în care creștinii prăznuiesc îngroparea trupului lui Iisus Hristos și pogorârea Sa la iad, o zi de așteptare a glorioasei Învieri a Domnului.

publicitate

Ce să faci în Sâmbăta Mare ca să ai parte de bine tot anul
Înaintea slujbei de Înviere, femeile pregătesc un coş cu mâncare, pe care îl aduc la biserică pentru a fi sfinţit. Coșul trebuie să conțină: un prosop curat, o lumânare albă, ouă roşii, cozonac, pască, drob, zahăr, fâină, ulei, câţiva căţei de usturoi şi o ramură de busuioc, toate acestea acoperite cu cel mai frumos prosop pe care îl au, în semn de preţuire a sărbătorii şi de mândrie personală.

În noaptea de Sâmbăta Mare nu se doarme. În această noapte, cerurile sunt deschise şi Domnul vede înăuntrul fiinţelor, aşa că dorinţele fiecăruia sunt mai uşor de îndeplinit. Cel mai bun moment pentru formularea năzuinţelor este când bat clopotele de Înviere, acestea se vor împlini şi rezultatul lor va dura tot anul, scrie a1.ro.

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , , , , , , , , ,