Greseala pe care toti parintii din Romania o fac in sezonul rece. Cititi ce spune dr. Ana Culcer, pediatru cu peste 40 de ani experienta: ”E boala nationala…”

Pediatru: „înfofolitul” copiilor, boală naţională. Pe lângă această greşeală, părinţii mai fac şi altle, de exemplu îi „îndoapă” cu mâncare pe cei mici sau nu le fac toate vaccinurile necesare.
Greseala pe care toti parintii din Romania o fac in sezonul rece. Cititi ce spune dr. Ana Culcer, pediatru cu peste 40 de ani experienta: ”E boala nationala...”

Află mai multe de la dr. Ana Culcer… … medic primar pediatru cu o experienţă de peste 40 de ani, şi şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti, unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pediatri din România. Vorbind despre bolile de sezon ale copiilor şi prevenirea lor, dr. Ana Culcer a menţionat mai multe greşeli atât de răspândite în rândul părinţilor, încât au deveni „boli naţionale”.

publicitate

Iată ce poţi face pentru a spori imunitatea copilului tău şi a preveni bolile de sezon. Nu îl îmbrăca prea gros! De teama curentului şi a frigului, multe mame îşi „înfofolesc” copiii cu haine prea groase, ceea ce duce, în timp la o sensibilitate sporită.

Conform Dr. Culcer, copiii nu trebuie protejaţi în mod excesiv. Ei pot fi scoşi afară, la aer, încă din prima săptămână de viaţă şi pot fi luaţi în vacanţă la munte în această perioadă fără niciun risc pentru că „şi acolo, la munte, se nasc copii, care cresc sănătoşi”, după cum spune dr. Culcer. De asemenea, nu trebuie evitată baia în perioadele când copilul este răcit pentru că exact atunci igiena corespunzătoare este foarte importantă.

Nu îl hrăni excesiv! Obezitatea este întâlnită la vârste tot mai fragede la copiii „îndopaţi” de părinţi sau bunici care consideră că astfel îşi arată dragostea. Astfel cei mici mănâncă mult, dar prost, le lipsesc vitaminele şi mineralele, iar imunitatea scade. Dr. Ana Culcer recomandă suplimentele cu vitamine şi minerale în sezonul rece, în perioadele de suprasolictare intelectuală sau de câte ori este nevoie.

Nu îl suprasolicita! Şi şcoală, şi pian, şi balet, şi limba străină, şi dans… pentru majoritatea copiilor sctivităţile extraşcolare sunt obositoare şi stresante, ceea ce slăbeşte organismul. Cei mici, ca şi noi, au nevoie de odihnă, relaxare şi mai ales au nevoie „să fie copii”, spune dr. Culcer.
Citeşte întreaga ştire: Pediatru: “înfofolitul” copiilor, boală naţională
Continuarea aici

loading...
loading...
Citeste despre: , , , , ,