Smartphone pe evoMag.ro

Trăim într-o eră în care folosim telefoanele mobile pentru a comunica cu persoanele dragi, pentru a trimite e-mailuri sau chiar pentru a ne planifica ziua cu tot felul de aplicații tip smart.
Smartphone pe evoMag.ro
foto: evomag.ro

Toate aceste lucruri pot fi realizate doar dacă deținem un smartphone. Un smartphone (”telefon inteligent” este un telefon mobil multimedia multifuncțional, ce oferă utilizatorului multiple funcționalități precum agendă, calendar, navigare GPS, aparat foto, aparat de filmat, etc. Toate aceste funcții sunt realizate cu ajutorul unor aplicații tip software, care lucrează sub anumite sisteme de operare (Android, iOS, Windows, etc.)

publicitate

Evoluția smartphone-ului
În 1926, cu foarte mulți ani înainte de a apărea primul smartphone din lume, Tesla spunea că în viitor, vom fi capabili să comunicăm unii cu alții instant, indiferent de distanță, iar instrumentele prin care acest lucru va fi posibil, vor fi mult mai simple în comparație cu telefoanele actuale.

Primul smartphone a fost lansat în anul 1994, de către IBM și purta numele ”Simon”. Acest smartphone putea efectua apeluri, avea o listă de contacte și sarcini, avea o aplicație de e-mailuri și chiar alte aplicații disponibile. Prețul lui Simon era de 900 de dolari, iar în primele 6 luni s-au vândut peste 50.000 de bucăți. Însă, acest telefon nu a avut niciodată titulatura de smartphone.

Prima companie care a avut curaj să își intituleze telefonul smartphone a fost Ericsson, în anul 2000. Însă, părerile sunt împărțite. Există voci care susțin că primul smartphone a fost Nokia N95 și alte voci care susțin că iPhone a fost de fapt primul smartphone.

Ghid de cumpărare
Poate fi destul de dificil să îți achiziționezi un smartphone în zilele noastre, având în vedere că ai o mulțime de opțiuni la dispoziție. În continuare vom vedea care sunt criteriile după care trebuie să te ghidezi atunci când vrei să îți cumperi un smartphone.

Dimensiuni
Dimensiunea telefonului nu reprezintă cea mai importantă caracteristică pe care ar trebui să o iei în considerare, însă, dimensiunea este importantă dacă te gândești la confort. Nimeni nu vrea un telefon prea mare, care nu încape în buzunar și trebuie să îl ții în permanență în mână. Însă, în ultimul timp, producătorii de smartphone-uri se încăpățânează să fabrice telefoane mobile cu dimensiuni cât mai mari.

Greutate
Greutatea este un criteriu important pentru anumite persoane. Cel mai ușor smartphone din lume este fabricat de compania indiană XOLO și cântărește doar 100 de grame.

Materiale folosite
În ceea ce privește carcasa smartphone-ului, poți alege între plastic și aluminiu. Deși foarte mulți cred că o carcasă din aluminiu este mult mai rezistentă decât o carcasă din plastic, experimentele făcute de diverși utilizatori au arătat că o carcasă din aluminiu este supusă la mult mai multe riscuri, ea îndoindu-se mai ușor și suferind mai multe deformări decât o carcasă din plastic.

Sistem de operare
Există două tipuri de sisteme de operare: de tip ”proprietary” și ”source”. Sistemele de operare de tip ”proprietary” sunt dezvoltate de firmele producătoare și sunt adaptate smartphone-urilor sale. Spre exemplu, iPhone-urile folosesc un sistem de operare iOS iar BlackBerry folosesc sistemele de operare tip BlackBerry OS. Există și sisteme de operare tip ”third party proprietary” care sunt sisteme de operare licențiate, dezvoltate de companii software care nu produc și smartphone-urile. Spre exemplu, Windows Phone 7 rulează pe smartphone-urile produse de HTC și Samsung.

Sistemele de operare open source sunt sisteme de operare ale căror coduri și specificații sunt publice, putând fi folosite fără o restricție. Există o gamă largă de smartphone-uri care folosesc sistemul de operare Android.

Baterie
Bateria este un criteriu de cele mai multe ori ignorat de majoritatea persoanelor, dar este problema de care ne plângem de cele mai multe ori. Începe să fie din ce în ce mai greu să găsești un telefon performant care să țină de dimineață până seara, în condiții normale de funcționare. Însă, de cele mai multe ori, un telefon performant te va ține foarte puțin, pentru că vei fi tentat să îl folosești intensiv. Mulți ar fi tentați să spună că bateria nu ar trebui să fie luată în considerare prea mult, având în vedere că avem la îndemână multe baterii externe.

Camera foto
Dacă plănuiești să faci multe poze cu telefonul, atunci ar fi bine să te orientezi către un telefon cu o cameră bună. Pentru smartphone-urile medii, o cameră de 8 megapixeli este standard. Cu toate acestea, nu numărul de megapixeli este cel care contează cu adevărat, ci mărimea senzorului. Ul alt lucru pe care ar trebui să îi iei în considerare în acest sens este blitz-ul. Poate ar fi bine să probezi camera foto în magazin pentru a vedea dacă corespunde cerințelor tale.

Rezoluția
În cazul rezoluției telefonul, ar trebui să iei în considerare faptul că o rezoluție mai mare te va ajuta să vezi mai bine. Mai mult decât atât, ar trebui să fii atent și la densitatea de pixeli și la senzorul de lumină ambientală. Există mai multe tipuri de ecrane. Ecranele TFT se regăsesc în special la smartphone-urile cu o calitate mai slabă, deși consumă mai multă baterie. Ecranele AMOLED sunt prietenoase cu bateria, oferă un contrast mai bun și au un timp mai bun de răspuns. Mai există și ecranele Super AMOLED, versiuni ultra moderne, care au senzori tactili integrați. Pentru a-ți feri ecranul telefonului de zgârieturi, ar fi bine să alegi un smartphone cu Gorilla Glass sau să folosești o folie de protecție a ecranului.

Display
Mărimea ecranului este importantă pentru mulți utilizatori. Dacă folosești foarte mult Internetul și îți place să urmărești tot felul de filmulețe video, atunci ar fi bine să iei în considerare un smartphone cu un ecran de cel puțin 4 inch. Ar trebui să ții cont și de faptul că orice smartphone care ae un dispay mai mare de 5.2 inch trebuie operat cu ambele mâini, lucru nu tocmai comod pentru anumiți utilizatori.

Design
Nu în ultimul rând, design-ul este cel care poate face diferența între 2 smartphone-uri cu aceleași caracteristici. Design-ul telefonului este un element subiectiv. Poate preferi telefoanele cu un design modern, clasic sau minimalist. Decizia îți aparține în totalitate.

Cumpărăturile online au devenit foarte populare, mai ales printre utilizatorii tineri, iar aceste cumpărături au început să crească și în sfera tehnologiei, mai ales pe partea de smartphone-uri. Pe evoMag poți găsi foarte multe smartphone-uri, pentru toate buzunarele, de la iPhone 7 până la smartphone-uri low-cost tip produse de Mediacom. Tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție caracteristicile fiecărui tip de telefon și să alegi telefonul potrivit nevoilor tale.

În continuare vom lua 3 exemple de telefoane pe care le poți găsi pe evoMag și te vom învăța cum să analizezi un smartphone, de la A la Z. Vom începe cu categoria smartphone-urilor low-cost și vom încheia cu celebrul iPhone 7 Plus, pe care îl poți găsi pe evoMag la reducere, cu ocazia anumitor evenimente.

Smartphone Asus Zenfone Go ZB452KG. Aceste smartphone are o diagonală de 4.5 inch, o rezoluție de 480×854 pixeli și o cameră de 5 megapixeli. Acest smartphone este cel mai ieftin pe care cei de la evoMag îl pun la dispoziție. Noi considerăm că raportul calitate-preț este unul satisfăcător. Pentru un preț de aproximativ 500 de lei, vei primi un telefon destul de performant, cu o baterie care te va ține cel puțin o zi în condiții normale și o cameră foto sub medie, dar care îți va păstra amintirile. Mai mult decât atât, evoMag îți oferă o garanție de 24 de luni, livrare gratuită la produsele din magazinul online și asistență profesională.

Smartphone HTC Desire 10 Lifestyle. Cu un procesor quad-core de 1.4 GHZ, smartphone-ul oferit de evoMag impresionează și printr-un ecran de 5.5 inch, o memorie RAM de 2 GB și o memorie internă de 32 GB. Mai mult decât atât, camera foto de 13 megapixeli este perfectă pentru capturarea momentelor prețioase. Acest smartphone îl poți găsi pe evoMag la un preț de aproximativ 1.400 lei, dar poți profita de reducerile dese și îl poți lua la un preț mult mai mic.

Smartphone iPhone 7 Plus. Acest smartphone nu mai are nevoie de descriere, fiind recunoscut în toată lumea pentru performanțele sale. Ultimul model de iPhone are un procesor quad-core de 2.23 GHz, o memorie RAM de 3 GB și o memorie internă de 32 GB. Spre deosebire de celelalte 2 smartphone-uri care aveau un sistem de operare tip Android, iPhone 7 vine la pachet cu un sistem de operare tip iOS, bine pus la punct. Prețul acest smartphone pe evoMag este de aproximativ 4.300 de lei, preț justificat de calitatea și performanța superioară a acestui smartphone.

În concluzie, alegerea smartphone-ului potrivit poate fi una dificilă, mai ales în condițiile în care ții cont de specificațiile sale. În ultimul timă, producătorii au scos pe piață modele de smartphone-uri cu aceleași specificații, diferența fiind doar în materie de design. Pe evoMag poți găsi smartphone-uri de toate felurile, de la producători recunoscuți pe plan mondial sau aflați la început de drum. Important este să știi să interpretezi caracteristicile fiecărui telefon și să nu judeci doar după design sau preț.

Echipa evoMag îți stă la dispoziție în permanență cu sfaturi pentru alegerea telefonului perfect nevoilor tale. Mai mult decât atât, fiecare telefon vine la pachet cu o garanție de 24 de luni, pentru a te putea bucura în voie de smartphone-ul tău, fără să îți faci griji de anumite probleme. Intră acum pe evoMag și bucură-te de gama variată de smartphone-uri!

loading...
loading...
Citeste despre: ,